Bedankt voor je interesse in onze cursus!

Neem een kijkje in je inbox voor meer informatie en een kijkje in onze keuken om kennis te maken met onze lesstof. Veel plezier! 

Mocht je nog vragen hebben over deze cursus, stuur gerust een reply op onze mail.

Heb je altijd al van massage je beroep willen maken? Professioneel masseren kan zeer veel voldoening geven. Je hebt letterlijk contact met mensen en kunt iets voor ze betekenen. Maar wist je, dat je al na een eenjarige deeltijd opleiding als masseur aan de slag kunt? Met het diploma van de massage opleiding op HBO niveau op zak kun je een eigen praktijk beginnen, voor een instelling werken, of je diensten aanbieden in bijvoorbeeld een sauna of schoonheidssalon. Als je méér wilt, kun je een driejarige opleiding massagetherapeut hbo volgen.


De klassieker: massage opleiding wellnessmasseur – HBO niveau


In deze opleiding tot masseur op HBO niveau begin je met ontspanningsmassage. Daarna leer je de basistechnieken van het masseren. Deze stellen je in staat om de doorbloeding te verbeteren en spanning te verlichten, in een bepaalde spier of in het hele lichaam van een cliënt. Vervolgens komt Ayurvedische massage aan bod. Daarbij maak je kennis met de verbindingen tussen lichaam, geest en natuur. Ook wordt in deze opleiding aandacht besteed aan meditatie en intuïtie. Hierdoor ontwikkel je jouw persoonlijke gevoel voor geven en nemen, voor het contact met cliënten.